ONLINE MAKALE GİRİŞİ

Psychiatry & Clinical Psychopharmacology eski adıyla Klinik Psikofarmakoloji Bulteni-Bulletin of Clinical Psychopharmacology

Editorial Manager ® for Psychiatry and Clinical Psychopharmacology

SON DUYURULAR

Kapsam ve Hedef

2016 Impact Factor: 0.495
5-year Impact Factor: 0.425
© 2017 Clarivate Analytics, Journal Citation Reports ®

Psychiatry and Clinical Psychopharmacology (PCP), ulusal ve uluslararası çapta okurlara erişmeyi hedefler ve dünyanın her yerinden yazarların gönderdikleri makaleleri değerlendirmeye alır. Uygulamalı ve temel nörolojik bilimler ve ilgili disiplinlerde klinisyen ve bilim insanlarının orijinal çalışmalarına öncelik verir. Psychiatry and Clinical Psychopharmacology (PCP), psikiyatri, psikoloji, nöroloji, farmakoloji, moleküler biyoloji, genetik, fizyoloji, nörokimya ve ilgili bilim dallarında çalışan uzmanlar, asistan doktorlar ve bilim insanlarına yönelik yüksek bilimsel kalitede araştırmalar yayınlar.

Psychiatry and Clinical Psychopharmacology; psikiyatri ve davranış bilimi gibi önemli alanlarda klinik, deneysel ve temel bilim dallarında çalışan bilim insanlarının güncel ilgi alanlarına ilişkin konulara yer verir. PCP, temel bilimler ile klinik uygulama arasında etkin bir köprü işlevi görür. Bu dergi kapsamıyla ilgilenen tüm kişiler, ulusal ve uluslararası dernekler ve kuruluşlar herhangi bir abonelik ücreti ödemeden dergimize erişebilirler.

Psychiatry and Clinical Psychopharmacology, 1990 yılından 2016 yılına dek Klinik Psikofarmakoloji Bülteni-Bulletin of Clinical Psychopharmacology adıyla yayınlanmıştır. Ocak 2017 tarihinden itibaren Taylor & Francis Group tarafından yine Open Access olarak “Psychiatry and Clinical Psychopharmacology” olarak yayınlanmaktadır.

PCP’de makale yayınlama ücreti £575 / US$750 / €665 olup, yazarların bulunduğu ülkeye göre bu ücrete yerel vergiler eklenebilir. Taylor & Francis ile aramızdaki protokol gereği olarak Türkiye’den gönderilecek yazılardan ilk üç yılda (2017, 2018, 2019) editorial işlem katkı payı alınmayacak ve bu ücret Psikofarmakoloji Derneği tarafından karşılanacaktır.